Hjemmelavet Ramen - Den Nemme Måde

Hjemmelavet ramen er heldigvis ikke svært, hvis man er villig til at tage et par smutveje. Betegnelsen for ramen er heldigvis meget bred, så man kan dreje og skrue på opskriften enormt meget, og stadig kalde det ramen. Du får lige lidt historie om ramen og så får du en ganske nem opskrift, som du kan klare med ting fra din lokale købmand.

Ramen stammer oprindeligt fra Kina, men blev introduceret i Japan i omegnen af 1860-1880, hvor det hurtigt udviklede sig til en integreret del af japansk madkultur. Retten består typisk af hvedenudler serveret i en smagfuld bouillon, ofte kombineret med toppings som svinekød, æg og tang. 

Efter Anden Verdenskrig blev ramen populær som en billig og nærende fødevare, især med opfindelsen af instant-ramen i 1958, der revolutionerede måltidet globalt. I dag repræsenterer ramen ikke blot en komfortret, men også en kulinarisk kunstform, med lokale variationer, der afspejler Japans regionale smage og gastronomiske traditioner.

ramen, noodles, food

Ramen er en ret der absolut skal opleves, når man er i Japan. Det er ikke for sjov at man kalder det en slags “soul food”.

Sådan bliver du klar til at lave hjemmelavet ramen

Det skal du bruge

2 portioner hjemmelavet ramen
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser
1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond
2 portioner ramennudler
2-4 æg (eller sojamarinerede æg, se note nedenfor)
1 porre
2 forårsløg
2 ark tørret tang (nori)
2 panerede schnitzler (eller noget andet kød, som bacon, rejer, skinke, kylling..)
Soyasauce, sesamolie og salt (til smag)

For ekstra dybde/smag:
Soja
Sesamolie
Chiliolie
Sesamfrø

 

nudler

Forberedelse

Æg: Kog æggene i 6-7 minutter for smilende blommer. Overfør dem straks til isvand og pil forsigtigt. (Hvis du laver sojamarinerede æg, lad dem marinere i en blanding af sojasauce, vand og lidt sukker i 4-6 timer).
Grøntsager: Skyl og skær porre i tynde skiver og hak forårsløg fint.
Tang: Skær tangen i mindre stykker, hvis det ønskes.

friskskåret porre

Tilberedning af hjemmelavet ramen

Schnitzel: Steg schnitzlerne gyldne og sprøde på en pande. Skær dem i tykke strimler. (Har du valgt noget andet end schnitzel, så er det helt fint. Bare det er nemt at samle op med spisepinde!)
Suppebasen: Lav suppebasen med din fond – følg anvisningerne på det produkt du har valgt. Smag til med lidt sojasauce og sesamolie for ekstra dybde.
Nudler: Kog ramennudlerne efter anvisningen på pakken, dræn og fordel dem i skåle.

Servering
Hæld den varme suppe over nudlerne i skålene.
Top med skiver af porre, halverede æg, strimler af schnitzel og små stykker tang.
Pynt med hakket forårsløg, og dryp evt. lidt ekstra sesamolie eller chiliolie på toppen. Evt. sesamfrø.

Velbekomme! 🍜

sådan kan en hjemmelavet ramen se ud

Ramenskålen - rammen til magien i hjemmelavet ramen

Vi har selvfølgelig grejet du skal bruge, når du skal servere hjemmelavet ramen:

Edo Japan Uzu 6 Dele, Japansk Ramen Skål sæt
Edo Japan – Ramen Skål Sæt – Three Cats
Edo Japan – Japansk Ramen Skålsæt – Hana Green

Og mange andre sæt, der er en perfekt japansk gave ide!

Vil du læse mere om historien om ramen, så kan du hoppe herover:
History Of Ramen In Japan: Quintessentially Japanese – Tokyoesque

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv